I got life

Már válogatják a szereplőket a szegedi Hairbe

Már válogatják a szereplőket a népszerű musical, a Hair nyári bemutatójára; a Szegedi Szabadtéri Játékok meghallgatásán olyan népszerű énekesek is részt vettek, mint Dolhai Attila, Szemenyei János és Peller Anna.

2010.01.17 12:45MTI

A produkciót Bagó Bertalan rendezi majd a Dóm téren, a darabban közreműködnek többek között a Szegedi Szimfonikus Zenekar és az Operettszínház művészei is - közölte Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-vel.

Az előkészületek fontos fázisa volt az a budapesti meghallgatás, melyen a Hair leendő szereplőit kereste Kesselyák Gergely, a fesztivál művészeti, egyben az előadás zenei vezetője és a rendező, Bagó Bertalan. A meghallgatáson több mint harmincan jelentek meg, köztük olyan ismert énekesek is, mint Dolhai Attila - ő a címadó dallal készült és elképzelt óriási sörénye iránti szerelméről énekelt -, a Vígszínház fiatal művésze, Szemenyei János vagy Peller Anna, a Budapesti Operettszínház társulatának tagja.

Az énekesek legtöbbje a jól ismert dallamokkal érkezett, a fiúk a Hair és a Manchester England England számok mellett döntöttek leginkább, a lányok választása viszont elsöprő százalékban esett az Easy To Be Hard-ra.

Bagó Bertalan több alkalommal kért prózát a megjelentektől, hiszen a darab bővelkedik ebben is, majd részletesen ecsetelte egy-egy jelölt meghallgatása után, ki mennyire illik koncepciójába és ki mivel tűnne ki a monumentális tömegjelenetekből, melyeket a Hair szabadtéri előadása megkövetel.

Az idei fesztivált záró musicalt - melyre a jegyek fele már elkelt - augusztus 13-án mutatják be, s a premiert követően még öt estén játsszák az ország legnagyobb szabadtéri színpadán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.