Sikerfilmek és remake-jeik

Játszd újra!

Különleges filmcsemegékkel várja nézőit a Duna Televízió január 17-től. A Játszd újra!-sorozat egykori sikerfilmeket és azok mai közegbe helyezett, újraforgatott feldolgozásait gyűjtötte össze. Vasárnap délutánonként az eredeti, klasszikus filmet láthatják a nézők, míg a rá következő kedden este a modern változat kerül terítékre.

2010.01.15 08:58ma.hu

Immár több mint másfél évtizede tartoznak a Duna Televízió – de mondhatjuk nyugodtan, hogy minden televízió legnézettebb műsorai közé a régi magyar, azaz a háború előtt forgatott filmek. Sokszor tűnődtünk már sikerük titkán, s mondtuk, hogy persze, a sztárok, a meseszövés, a happy end, a humor vagy éppen a könnyek garantálják a sikert.

Az elmúlt évtizedekben voltak merész filmrendezők, akik nekivágtak, hogy megismételjék a sikert. Elkészítették mai környezetbe applikálva az örökzöldek úgynevezett remake-jeit, újraforgatott változatait. Még arra is volt példa, hogy ugyanaz a rendező készítette mindkettőt. Székely István például a Lila akácot 1934-ben és 1972-ben is leforgatta. S a siker legtöbbször nem is maradt el.

Játszd újra! című sorozatunkban a Duna Televízió nézőinek most lehetősége lesz néhány újra forgatott filmet összevetni korábbi verzióval. Vasárnap kora délután megtekinthetik az eredetit, majd az ezt követő kedd este a fiatalabb változatot. Bemutatjuk többek között a Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, Az egy szoknya, egy nadrág, a Lila ákác, és az Aranyember két változatát. Vajon kinek az alakítása fog jobban tetszeni: Csortos Gyuláé vagy Eperjes Károlyé (Hyppolit); Perczel Zita vagy Ónodi Eszter bájosabb (Meseautó); ki bolondozik meggyőzőbben: Latabár Kálmán vagy Gáspár Sándor (Egy bolond százat csinál)?
Tessék választani!


A Duna Televízió januári műsorán az alábbi filmek szerepelnek:


Lila ákác (1934) – január 17., vasárnap 13.20
Lila ákác (1972) – január 19., kedd 20.10
Egy bolond százat csinál (1942) – január 24., vasárnap13.25
Egy bolond százat csinál (2006) – január 26., kedd 20.00
Meseautó (1934) – január 31., vasárnap 13.30
Meseautó (2000) – február 2., kedd 20.05
Hyppolit, a lakáj (1931) – február 7., vasárnap 13.30
Hyppolit, a lakáj (1999) – február 9., kedd 20.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.