"Hiteles érzelmekben szűkölködő"

A Vatikánt nem nyűgözte le az Avatar

A világsiker ellenére a Vatikán "felületesnek" és "hiteles érzelmekben szűkölködőnek" nevezte a pénteken Olaszországban debütáló Avatart.

2010.01.13 12:41MTI

James Cameron 3D-s szuperprodukcióját a Vatikán lapja, a L'Osservatore Romano és az egyházi állam rádiója is fagyosan fogadta. Mint a kritikából kiderült, a remek látványeffektusok ellenére túl egyszerűnek találták a sztorit, és felületesnek a környezetvédő üzenetet.

A vatikáni rádió leszögezte, hogy szó sincs remekbe készült sci-firől, ugyanakkor "ártalmatlan" szórakozásnak minősítette a produkciót. Az Avatar olaszországi díszbemutatóját Rómában tartották a hét végén, egy kőhajításnyira a Szent Péter-bazilikától. Az olasz mozik pénteken kezdik vetíteni a világszerte már több mint 1,34 milliárd dolláros jegybevételt elért filmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.