Trisztán és Izolda az osztrák fővárosban...

Bécsben is nézhetik a New York-i Metropolitan Opera előadásait

A New York-I Metropolitan Opera előadásait nézhetik meg élő közvetítésben két bécsi mozi látogatói - Márciusban a Trisztán és Izolda, áprilisban a Bohémélet szerepel a programban.

2008.02.20 20:15ma.hu

Az operák szerelmeseit invitálja termeibe tavasszal két bécsi multiplex mozi, ahol három este a New York-i Metropolitan Opera délutáni előadásait közvetítik élőben.

A Cineplexx Opera nevet viselő projekt Puccini Manon Lescaut-jával vette kezdetét, márciusban a Trisztán és Izoldát, áprilisban pedig Puccini Bohémélet valamint Donizetti Az ezred lánya című művét láthatja a közönség.

A New York-i Metropolitan Opera-ban tíz HD-kamera követi az előadást, majd egy közvetítőkocsiban megvágják a felvételeket. Ezután műholdon keresztül élőben közvetítik a mozikba a kész anyagot.

A képekhez a hang Dolby Surround 5.1-ben érkezik. A szünetekben a közönségnek lehetősége van arra is, hogy betekintsen a New York-i operaház kulisszái mögé, és az élő interjúk révén további háttérinformációkat tudjon meg a produkciókról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.