2009 legfontosabb kulturális eseményei

A Zrínyi 1566 című rockmusical lett az év kulturális eseménye!

A bama.hu decemberben szavazást indított el, s megkérdezte olvasóitól, szerintük mik voltak 2009 legfontosabb eseményei. Azok számára, akik az ünnepeket az internettől biztos távolságban töltötték, még egy utolsó kör erejéig január 4-e, 15:45-ig adtak lehetőséget a voksolásra. Megszületett a végeredmény.

2010.01.06 16:43ma.hu

2009 legemlékezetesebb baranyai kulturális eseményei közül magasan kiemelkedett a szavazatok alapján a Zrínyi 1566 című, történelmi rockmusical, melyet szeptemberben, Szigetváron mutattak be, Sasvári Sándor, Feke Pál, Csengeri Attila főszereplésével, Moravetz Levente rendezésében.

A szigetvári hősökről szóló monumentális produkció olyan nagysikerű eseményeket utasított maga mögé, mint Tiziano Madonna-festményének pécsi bemutatója, a kitűnő hangulatú POSZT, A Tenkes Kapitánya című regény és film alapján készült musical a siklósi várkertben, vagy az Operagála, Placido Domingóval.

A szavazás eredménye:

• Tiziano-kiállítás
1.56%
• A Pécsi Országos Színházi Találkozó
6.98%
• A Tenkes Kapitánya
7.76%
• Operalia gála Placido Domingóval
16.03%
• Zrínyi 1566 rockopera
67.71%

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.