Megjelent a legforróbb popszenzáció

TiK ToK a Top 100-as lista élén

2010. január 4-én látott napvilágot Flo Rida "Right Round" című #1 slágerében először feltűnő, és "TiK ToK" című saját slágerével már önállóan is berobbanó Ke$ha debütáló albuma, az "Animal".

2010.01.05 10:01sonymusic.com

Ke$ha, aki minden egyes dalban társszerzőként is szerepel az albumon, úgy jellemezné az Animalt, mint egy „elektro pop varázslatot”, és valóban, a lemez tele van klubokban és rádiókban egyaránt nagy sikerek elé néző elektro-pop dalokkal, melyeket energikus tempójuk, Ke$ha provokatív, bevállalós dalszövegei és senkit sem tisztelő viselkedése tesznek még ellenállhatatlanabbá.

Azt akarom, hogy a zeném vidám legyen, bocsánatot nem tűrő, vagány, beszólós, humoros és érdekes – de ugyanakkor legyen mögöttes mondanivalója is.” – mondja Ke$ha. „Érzelmes ember vagyok minden külső látszat ellenére. Azt akarom, hogy az emberek meghallgassák az albumot, és úgy érezzék, hogy közel áll hozzájuk.

Első kislemezdala, a „TiK ToK” egy pajkos party himnusz, melyet közösen írt felfedezőjével és egyben producerével, Lukasz „Dr. Luke” Gottwalddal (Katy Perry, Kelly Clarkson, Britney Spears). Ke$ha azután írta meg a „TiK ToK” szövegét, miután egy vad, átmulatott éjszaka után másnap gyönyörű, meztelen barátnői között ébredt fel, azt gondolván „Valószínűleg ez az, ahogyan P. Diddy is érezheti magát minden reggel!”.

Amióta októberben a rádiókhoz került, a „TiK ToK” lett a #1 legtöbb helyen induló dal a Top40 formátumú rádiókban Amerikában, megelőzve Jay-Z és Lady Gaga slágereit is, és már két hete #1 a Billboard Hot100 listán is.

A kislemezdal digitális megjelenése óta több mint 2 millió példányban kelt el az iTunes-on (ezzel dupla platina minősítést elérve), és múlt héten elérte minden idők legnagyobb letöltési rekordját a női előadók között, miután egy hét alatt több mint 610 ezren töltötték le új dalát (minden előadót tekintve ez minden idők második legnagyobb heti digitális eladása, a #1 pozíviót jelenleg Flo Rida „Right Round” című slágere birtokolja, melyben Ke$ha szintén közreműködött, így egyedül ő mondhatja el magáról, hogy szerepel abban a két dalban, mely ezidáig meg tudta haladni az 500 ezres heti eladásszámot. A dalhoz készített videoklip

„A Hét Videoja” is volt novemberben az iTunes-on. Az iTunes kislemezlistán és a SoundScan Digital Song listán is #1 pozíciót ért el Amerikában. A világ többi részén is nagy népszerűségnek örvend a dal, felért már a kislemez lista csúcsára Ausztráliában (8 hete #1), Új-Zélandon (5 hete #1) és Kanadában is, Nagy Britanniában pedig már 8 hete Top10-ben van. 19 országban ért el Top10-es helyezést az iTunes-on eddig. A dal két hete már az európai összesített rádiós listán is Top5-be került (#4), de valószínűleg meg sem áll a csúcsig itt sem.

A „TiK ToK” már a hazai rádiókban is hallható, múlt héten már a 19. volt a MAHASZ Editors’ Choice rádiós listán, de hétről hétre egyre többen kezdik el játszani, így minden bizonnyal hazánkban is hatalmas sláger lesz! A dalhoz készült videoklip novemberben az MTV Push kampány támogatását élvezte egész Európában, köztük hazánkban is.

Az „Animal” - melynek társ-producere Dr. Luke, olyan további nagy neveket is felsorakoztat, mint a slágergyáros Max Martin (P!nk, Kelly Clarkson, Britney Spears) és Benny Blanco (Katy Perry, 3OH!3, Spank Rock) – bemutatja a Los Angeles-i születésű, Nashville-ben felnövő 22 éves lány rendkívüli érzékét a jó storyk elmesélésre.

Elmegyek bulizni, részese leszek egy őrült éjszakának, hazamászok, aztán papírra vetek néhány sort. Másnap reggel, mikor felébredek, úgy érzem, hogy ’Huhh, ezt a történetet el kell mesélnem!’”. Így születtek a „Stephen”, a „Dinosaur” és a „Blah Blah Blah” című dalok is a lemezen.

Az Animal szimpla CD-n és papírtokban, Szuper Áron (január 25-től) is megjelenik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.