Aratott az éjszakák-rendezvénysorozat

Rekordszámú látogató volt idén a múzeumokban!

Idén is több százezren vettek részt az Oktatási és Kulturális Minisztérium múzeumi nagyrendezvényein - A Múzeumok Éjszakája, a Múzeumok Őszi Fesztiválja és az idén első alkalommal megszervezett Múzeumok Őszi Éjszakája együtt több mint 600 ezer vendéget vonzott közgyűjteményeink falai közé.

2009.12.30 14:28OKM

Ezek a rendezvények is felhívják a figyelmet arra a fejlődésre, amely fokozatosan megy végbe a hazai közgyűjteményekben.

A múzeum gyűjtő, feltáró, feldolgozó, megőrző és bemutató tevékenységében a múzeumpedagógiai és közművelődési feladatok egyre hangsúlyosabbá válnak, az interaktivitás, az élményszerzés és az élményadás felé tolódnak el.

Maguk a kiállítások és a múzeumok által kínált szolgáltatások is jelentősen megváltoztak az utóbbi években. Egy-egy ilyen különleges eseményen a múzeumok szokatlan módon mutatkozhatnak be, ezzel is bizonyítva: modern és látogatóbarát intézmények.

A magyarországi múzeumok nagykiállításaik révén már jó ideje nemzetközi figyelemre tartanak számot, de egyre több a külföldi a Múzeumok Éjszakája látogatói között is.

Ez az esemény igen nagy számban vonz egy másik fontos közönségcsoportot is, mégpedig a fiatalokat.

A Szent Iván és Szent Márton napok közötti múzeumi tömegrendezvényeinken évről évre egyre több intézmény vesz részt, amelyek aztán mind nagyobb számú látogatót vonzanak.

A szervezők reményei szerint ez a rengeteg látogató ezeken az eseményeken olyan pozitív élményeket szerez, amelynek hatására máskor is örömmel tölti majd a szabadidejét a múzeumokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.