Kusturica és a sztriptíztáncos

Emir Kusturica palesztin sztriptiz-táncosnőről forgat filmet

Emir Kusturica, a szerb film fenegyereke áprilisban a Közel-Keleten, palesztin területen kezdi forgatni legújabb filmjét, a Cold Watert, amely egy Berlinben dolgozó palesztin sztriptíztáncosnőről szól.

2009.12.22 15:48MTI

A történet szerint a palesztin lány az egyik berlini bár vetkőzőszámában szerepel, majd hazautazik a fivére esküvőjére és atyja temetésére. Kusturica az olasz lapoknak mondta el a film meséjét, és ezt idézte hétfői számában a Blic című belgrádi újság. A rendező szerint a Cold Water klasszikus "road movie" lesz, csodákkal teli és poétikus.

A női főszereplő fenyegetve érzi magát a palesztin környezetben, mert németországi munkája otthon nem kivánatos, sőt bűnös tevékenység. A lány ezért csak rövid időt tölt Gázában és Rámalláhban, közben azon igyekszik, hogy valódi életét elrejtse a rokonság és barátok előtt - mesélte Kusturica.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.