Negatívok éjszakája a Tűzraktérben

Land Of Charon és a Moon and the Nightspirit koncertezik

Két ritkán látható csapat ad koncertet december 12-én a Tűzraktér nagyobbik termében, a Negatívok éjszakáján: a Land Of Charon és a Moon and the Nightspirit mellett afterparty, és az estet szervező Negative Art legújabb merchandise termékei, pólói várják setétlelkűeket.

2009.12.07 11:56ma.hu

A Negatívok éjszakája fedőnéven megrendezésre kerülő estre keresve sem találhattunk volna alkalmasabb fellépőt a Land Of Charonnál, hiszen az 1991-ben alakult zenekar a hazai goth színtér egyik legpatinásabb tagja. Az együttes világa nemhogy a mai divatos emo irányzathoz, de még az ezredfordulón sikert sikerre halmozó, a HIMmel fémjelzett szentimentális gothic műfajhoz képest is kifejetten komor..: a Land Of Charon komolyan veszi kezdeti szellemiségét, a túlvilági és evilági dolgok transzcendens kapcsolatainak leképezését a zene és a szövegek által. Ennek - és a korai idők koncertjein elhangzó rendszeres Fields Of The Nephilim blokkoknak – köszönhetik ismertségüket és kultikus státuszukat. A zenekar meglehetősen ritkán látható élőben, így ez a fővárosi fellépés is különlegesnek ígérkezik.

Az est másik fellépője a Moon and The Nightspirit, melynek gyökerei szintén a ’90-es évek elejéig nyúlnak vissza: a tagok anno az Evensong nevű doom metal együttesben kezdték a zenélést. Jelenlegi együttesük egészen más műfajt képvisel, de a hangulat és a mondanivaló mélysége megmaradt: idén immár harmadik albuma jelent meg a középkori és pogány zenei hagyományokat ápoló együttesnek, s az Ősforrás című kiadvány a korábbiakhoz hasonlóan a gyűjtők büszkesége lehet: a Nightspirit tagja, Tóth Ágnes festményei által illusztrált, limitált példányszámú album digibook formában is elérhető. Az új dalokba a http://www.themoon.equilibriummusic.com címen hallgathatunk bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.