Magyar csokifigurák az európai gyerekek csomagjába

Pingvin pályázik a Mikulás helyére!

A Mikulás idén 15 ország gyerekeinek szerez örömet a hazánkban készült csokifigurákkal.

2009.12.04 14:54ma.hu
hirdetés

A mikulások és krampuszok mellett jegesmedvék, hóemberek, rénszarvasok és pingvinek gördülnek le a több évtizedes hagyományra visszatekintő diósgyőri üreges csokoládé üzem gyártósorairól. Innen a hazai polcokra nem tejbevonó masszából, hanem kizárólag valódi csokoládéból készült figurák kerülnek, sőt, évek óta kaphatóak már az étcsokoládés változatok is.

Kevesen tudják, hogy az ünnepek alatt a polcokon és ablakokban mosolygó mikulásfigurák gyökerei egészen 1923-ig nyúlnak vissza, amikor Szerencsen elindult a csokoládé és a csokoládés készítmények gyártása

. A hagyomány a mai napig él, az elmúlt négy évtizedben már Diósgyőrben készültek nem csupán a mikulások, de a rénszarvasok, hóemberek, pingvinek és krampuszok is. 1978-tól a Diósgyőri üzem és szakemberei kizárólag az üreges figurák készítésére specializálódtak. A kilencvenes évek elején a Nestlé vette át a gyár működtetését és folytatta az évtizedes hagyományt, ide összpontosítva más gyáraiból is a figuragyártást. Így lett a diósgyőri a svájci cég leggazdagabb üreges figura választékát kínáló gyártóegysége a világon.

A tradíció kiegészült a Nestlé szakértelmével, a fejlesztéseknek köszönhetően ma már minőségi alapanyagokból, több féle formában, ízben készülnek a szezonális kedvencek. A Nestlé forgalmazásában a hazai polcokra csak valódi csokoládéból készült figurák kerülnek. Az alapmasszák évek óta változatlanok, de a gyár évről-évre újdonságokkal, fejlesztésekkel jelentkezik. Idén már egy pingvinfigurával, cappuccinos, sztracsatellás, robbanócukorkával ízesített mikulással és barátaival is találkozhatunk. Emellett valódi narancshéjdarabokat fedezhetünk fel a narancsos étcsokoládé mikulásokban, hiszen az étcsokoládé figurák idén sem maradhatnak ki a kínálatból.

Azok számára, akik az ünnepek alatt is szeretnének egészségtudatosan táplálkozni, különösen nagy segítséget jelenthetnek a mértékletes csokoládéfogyasztás megvalósítását megkönnyítő kisebb méretű 18-25 grammos és ezáltal okosan adagolható figurák, melyeket gond nélkül, akár egyben is elfogyaszthatnak a gyerekek.” – mondta el Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa.

A Nestlé Magyarországon készülő üreges figuráiból Európa 15 országába szállít a Mikulás: így a német, az osztrák, a szlovén, a cseh, szlovák, svájci, máltai, spanyol, belga, angol, bolgár, lengyel, olasz és román gyerekek csizmájába is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.