Jégre viszik a színházat

A Diótörővel nyílik a Nemzeti Jégszínház új otthona

A Diótörő című jégbalett-tel nyílik meg pénteken az immár állandó helyszínen működő Nemzeti Jégszínház új otthona.

2009.12.02 14:40MTI

Mint a társulat közleménye emlékeztet, Magyarországon 1965-ben szűnt meg a Német Imre által alapított Magyar Jégrevü és a Nemzeti Sportcsarnok fedett udvarán működtetett Jégszínház. Az újjáalapított intézmény az egykori helyszín közelében, a budapesti Récsei Center galéria szintjén talált otthonra. A tervek szerint a Jégszínház a teljes színházi szezonban várja a közönséget jégbalettekkel, jégmesékkel, jégmusicalekkel és a klasszikus jégtánc elemeiből építkező operettek jégre koreografált változataival.

"Jégre visszük a színházat és a jégrevüt átültetjük a színház falai közé" - fogalmazott a társulat közleménye. A Jégszínház tájékoztatása szerint műsoraik szereplői között számos egykori sportoló, műkorcsolyázó és jégtáncos akad. Az előadásokat több száz jelmez és kosztüm, fantáziadús maszkok, különleges fényhatások, díszletek, vetített hátterek és időnként pirotechnikai elemek teszik látványossá.

A nyitódarab a Csajkovszkij híres balettzenéjének felhasználásával készült Diótörő című produkció, melyet december végéig huszonöt alkalommal tűz műsorára a Nemzeti Jégszínház. Januártól a társulat többi előadása - Pinocchio, Csipkerózsika, Operett a jégen, Mozi, Menő suli - is bemutatkozik az immár végleges, Istvánmezei úti helyszínen.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.