Alexandra Könyvesház a Párizsi Nagyáruházban

Könyvek finom harmóniában

Az Alexandra neve hosszú évek óta a minőségi szolgáltatással egyenértékű a nagyközönség számára, a budapesti Nyugati téri vagy Károly körúti könyvesházai-rendezvénytermei a kultúrára vágyók jól ismert, szeretett helyszínei.

2009.11.10 15:25ma.hu

Nemcsak egyedülálló könyvkínálatuk, de a magas kultúrát is emberi léptékkel adagoló, barátságos hangulatuk miatt. Megszokhattuk a kiváló borok és kényelmes kávézók megjelenését is a könyvcsemegék körül, már-már azt mondhatnánk, nincs ennél több szín az Alexandra palettáján.

November 10-én azonban még ennél is magasabbra kerül a mérce: az Andrássy út 39. alatt, a pesti ember emlékezetében Divatcsarnokként élő szecessziós épületben megnyitja kapuit az Alexandra Párizsi Nagy Áruház. A hányatott sorsú épület kívül-belül megújult, szépség, elegancia és méltóság fogadja a látogatót az impozáns méretű, átriumos belső térben, ahol bárki kedvére válogathat a bőséges könyvkínálatból avagy a Hungarian Matias pince európai minőségű boraiból.

Az áruház kialakítása fényben és pompában nem marad el a saját korában, 1911-ben formabontóan merész koncepciótól, építészeti és működési lehetőségeiben azonban hozzáteszi mindazt, ami a 21. századot képviselheti, így képez hidat múlt és jövő között, újra helyet keresve magának Budapest szívében, az Andrássy út évszázados patinája és a Liszt Ferenc tér nyüzsgő, fiatal forgataga közepette.

Ragyogó eredeti köntösében várja vendégeit a híres Lotz terem, ahol a könyvesház új arculatú kávézója, a Book Café kapott helyet, természetesen nívós irodalmi és zenei estek otthonaként a minőségi kultúra szolgálatában. Amikor Goldberger Sámuel textilgyáros a 20. század elején megépíttette Budapest első modern áruházát, valami igazán progresszívet szeretett volna, így Európa legmenőbb stílusában terveztetett házával a világszínvonalat hozta el hozzánk. A boldog békeidők pesti közönsége ámult és bámult a szecesszió formagazdagságán, a páratlan méreteken, a lenyűgöző kínálaton. Hamar sikk lett felkeresni a „Párisit”.

Az Alexandra Könyvesház ezúttal minőségi ugrásra készül. Új áruházával nem csupán tisztelegni kíván a múlt nagyjai előtt, de európai példájuk nyomán finom eleganciával e régi-új atmoszférát megteremtve a könyv, a zene, a bor társaságában vendégeit szinte észrevétlenül vezetni a tökéletes harmónia felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.