62 órán át borzonghattak a hallgatók

Megdőlt a krimiolvasás világrekordja!

Felállította a krimiolvasás új világrekordját Arnd Rühlmann bambergi színész-kabaréénekes: 62 órán keresztül olvasott fel bűnügyi történeteket.

2009.11.19 16:57MTI

Bár eredeti célját, hogy 72 órán keresztül olvasson fel egyhuzamban, nem sikerült elérnie, mivel egy megfázás miatt abba kellett hagynia az olvasást, a "vendégolvasók" gondoskodtak arról, hogy a háromnapos olvasási maraton kitartson a tervezett időpontig az E.T.A. Hoffmann Színházban.

Rühlmann és negyven társa szombat estétől óta mintegy kétezer oldalról kereken háromszáz krimit olvasott fel. Az ötletgazda 62 órát teljesített egyedül - olvasását kétóránként tízperces mosdó- cigaretta- és ebédszünetekkel szakította csak meg, ilyenkor segítői olvastak fel helyette.

Az ezt megelőző hivatalos Guinness-rekordot 2002-ben Münchenben állították fel ötven órával. Akkor száz szerző 30-30 percet olvasott fel saját művéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.