Grafikák, festmények a nagyközönségnek

Andy Warhol, Picasso és Michelangelo a bécsi Albertinában

Andy Warhol, Picasso és Michelangelo műveivel várja a látogatókat bécsi Albertina múzeum 2010-ben. Az évet a Cars (Autók) című tárlat nyitja.

2009.11.02 17:31MTI

A kiállítás kiemelkedő darabjai közé tartozik Andy Warhol egy negyvenrészes, a Daimler autógyártó vállalat számára készített sorozata. A Béke és szabadság című kiállítás Pablo Picassónak ebben a témakörben készült jelentős műveit mutatja be, ötven festményt és száz grafikát. A 2010-es program egyik érdekességének ígérkezik Heinrich Kühnnek, a fotóművészet osztrák úttörőjének műveiből összeállított tárlat is.

Kühn az impresszionizmus hatása alatt a fényképészeti eljárást a guminyomattal ötvözve sajátos, festmény benyomását keltő képeket hozott létre. Michelangelo, mint rajzoló a címe annak az időszaki kiállításnak, amely száz, az Albertina saját gyűjteményéből való, illetve más múzeumokból kölcsönzött grafikán mutatja be a reneszánsz festőóriás életművét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.