Az utolsó vacsora - Humoristákkal

Leonardo Da Vinci és a Humor Nagyágyúinak találkozása

Merjás Georgij különös ötlete, miszerint Leonardo Da Vinci egyik legismertebb művét a Dumaszínház humoristáinak (Bács Miklós, Benk Dénes, Csenki Attila, Dombóvári István, Felméri Péter, Hajdú Balázs, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lorán Barnabás, Mogács Dániel, Szomszédnéni Produkciós Iroda) segítségével ültesse át a 21. századba, kissé szokatlan ámde annál kreatívabb gondolat.

2009.10.28 11:45ma.hu

5 olyan, egymástól teljesen eltérő, de mégis egymáshoz szorosan kapcsolódó kép születik meg, melyek Da Vinci világát képről képre visszaadják, de mégis fenekestül felforgatják azt.

A kiállítás 2009. november 26-tól január 4-ig lesz megtekinthető a Godot Kávéházban. Az ötletgazda, Merjás Georgij 1982-ben született Moszkvában. Tanulmányait a Fotográfus.hu Alapítványi Fotóiskolában kezdte, majd a Magyar Televízió Mozgóképgyártó és segédoperatőr tanfolyamát is elvégezte. 2004 óta alkalmazott fotográfusként dolgozik.

Szakterülete a műtermi, illetve helyszíni divat-, portré- és enteriőrfotó, ezek kreatív koncepciójának kialakítása, továbbá konceptfotó és reklámfotográfia.

"Az utolsó vacsora" - Leonardo da Vinci után szabadon
Öt egymáshoz kapcsolódó sorozatfotó készül, melyek önállóan is megállják a helyüket. A képeket összefogja a képről képre ismétlődő három konstans rendszer, a háttér, az asztal és a felvevőkészülék.

A változók pedig, a szereplők ruhái és az asztalokon látható ételek. Fontos megjegyezni, hogy a momentális fényviszonyok adjak meg a képnek a "kísérleti" jelleget. Szabályszerűen a meghatározott sorrend és a mozdulatok ismétlik magukat minden egyes képen.

A fotósorozat összessége egy képzőművészeti alkotásnak a parafrázisa - újraértelmezése es nem kíván állást foglalni semmilyen teológiai kérdésben. Tökéletesen csak a kortárs újraértelmezésről van szó.

A fotózásra november 8-án kerül sor. A munkafolyamat egészéről videó felvétel készül, amit a megnyitó napján megtekinthetnek az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.