Hangverseny a Zeneakadémián

Vásáry Tamás Schubert életén kalauzol végig bennünket

Október 29-én, csütörtökön este fél 8 órakor folytatódik Vásáry Tamás nagysikerű hangversenysorozata a Zeneakadémia Nagytermében.

2009.10.26 18:43ma.hu

„A zongorán túl” című koncerteken Vásáry Tamás nemcsak zongorázik, hanem beszél is a zenéről, a művekről. Ezúttal Schubert műveiből válogat. 

A hangversenyről, Schubertről a művész a következőket nyilatkozta: „Schubert, a dalok királya, a zenetörténet égboltjának egyik legfényesebb csillaga, az ismeretlenség homályában, a sikertelenség sötétjében élt csupán 31 évet. Mégis zenéjében a fájdalom és keserűség mellett ott ragyog a derű, a vidámság, a boldogság gyönyöre, amivel halála után az egész emberiséget gyönyörködteti napjainkig.” 

Az előadás keretében Vásáry Tamás Schubert legszebb darabjaiból válogat, zongoraműveinek bemutatásával vezet bennünket végig Schubert életén és életművén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.