A VIII. Festészet Napja apropóján nyílt tárlat

Neves festőművészek alkotásai az Újbuda Galériában

Az idén két éves Újbuda Galéria ismét neves művészek alkotásait mutatja be a VIII. Magyar Festészet Napja kiállítás sorozat keretében.

2009.10.17 14:30ma.hu

Az alkotások között megtekinthetők többek között a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Körmendi-Csák Gyűjtemény darabjai is.

A Magyar Festészet Napja eseménysorozatot, melyet hagyományosan október 18-án, Szent Lukács, a festőművészek védőszentjének neve napján ünnepelünk, nyolc évvel ezelőtt az újbudai festőművészekből alakult DunapArt Művészeti Társaság hívta életre, ezért Újbuda minden évben fő helyszíne a Magyar Festészet Napjának, de egész Budapest- illetve országszerte, sőt határon túl is nyílnak kiállítások az esemény alkalmából.

A kiállítást, melyen Rippl-Rónai József, Czóbel Béla, Molnár C. Pál és Tölgyessy Artúr képeit is megcsodálhatjuk, Molnár Gyula köszöntője után, Szepes Hédi művészettörténész nyitotta meg. Újbuda önkormányzata, mely minden évben kiemelt támogatója a Magyar Festészet Napja programsorozatnak, idén neves festők alkotásaiból szervezett kiállítást az Újbuda Galériában, mely az önkormányzat épületében két év óta folyamatosan ad helyet kerületi művészek alkotásainak.

A megnyitott tárlaton a Körmendi Galéria, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány, a Molnár C. Pál Galéria, Bod Lászlóné, Újváry Lajosné valamint Domanovszky Ádám gyűjteményének darabjait tekinthetik meg a látogatók 2009. október 19-ig.

Az alkotások között az Újbudán élt országos hírű festőművészek - Rippl-Rónai József, Domanovszky Endre, Czóbel Béla, Iványi Grünwald Béla, Molnár C. Pál, Újváry Lajos, Bálint Endre, Mihálcz Pál, Tölgyessy Artúr, Orosz Gellért és Bod László képei tekinthetők meg.

Az elmúlt két évben az Újbuda Galéria több kerületi művész alkotásának adott otthont. A látogatók megcsodálhatták többek között Bráda Tibor festőművész üvegképeit, Bényi Eszter gobelinjeit, a kerületi művészeti ösztöndíjas – Atlasz Gábor, Páger László, Formanek Barbara, továbbá Kokas Ignác, Fehér László, Mészáros Géza, Orosz János, Kecskés András, Olescher Tamás, Serényi H. Zsigmond, Kovács-Gombos Gábor képeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.