A New Orleans-i jazzt elevenítik meg

Jazz Steps Brass klubkoncertek a Klebelsberg Kultúrkúriában

A jazz gyökerét New Orleans-ban kell keresnünk. Ebben a városban született, növekedett, fejlődött és ebből a városból kiindulva "fertőzte" meg a világot a jazz.

2009.10.13 12:45ma.hu

A New Orleansban élő sokfajta ember és sokfajta zenei stílus keverékéből kialakult egy egyedi ritmus és dallamvilág, ami a „jass”, vagyis a jazz nevet kapta. Ebből mára már egy óriási és szerteágazó fa növekedett.

A Jazz Steps Brass – amely formáció a Jazz Steps zenekar tagjaiból áll – jelen felállással (trombita, harsona, szoprán saxofon-klarinét, tuba és dobok) szeretné feleleveníteni és élővé tenni a New Orleans-i jazz zene érzésvilágát, dinamizmusát, dallamosságát, ritmikáját, változatosságát, vidámságát.

A klubkoncert atmoszférája pedig egy családias, közvetlen hangulattal varázsolja élménnyé a koncertre látogatók hangulatát.

LÁZÁR István – trombita, ének FINOK Zoltán – szoprán szaxofon, klarinét ALMÁSI Attila – harsona, ének MAZURA János – tuba HERBOLY László – dob.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.