Sokoldalú tehetség munkáiból kapunk ízelítőt

Keszeg Ágnes illusztrátor kiállítása a Lépcsőház Galériában

2009. október 8-ától látható Keszeg Ágnes illusztrátor kiállítása a budapesti Lépcsőház Galériában. A kiállítás megnyitója október 8-án 16 órakor lesz. A kiállítást 2009. október 31-ig lehet megtekinteni.

2009.10.07 17:12ma.hu

A csütörtöktől induló kiállításon az illusztrátor Balázs Imre József: Vidrakölyök téli játékai című verseskötetének illusztrációit lehet megtekinteni. Ezeket a verseket Balázs Imre József a kislányához írta, a hamarosan megjelenő verseskötet inkább képeskönyv jellegű kötet, nagyon sok benne a rajz, minden vers külön oldalon szerepel.

A megnyitón 2 verset olvasnak majd fel a könyvből, meg lehet nézni a hozzá tartozó képeket is, majd megbeszélni közösen a hallottakat.

A kiállítás és a megnyitó az Állatok napjához kapcsolódik. Keszeg Ágnes 2006-ban végzett a kolozsvári Képzőművészeti- és Formatervezői Egyetem ruhatervező szakán, majd 2008-ban ugyanezen egyetem mesteri képzését fejezte be. Egy évig gyerekruha tervezőként dolgozott, közben megjelent az első általa illusztrált versekötet (Szilágyi Domokos: Lám, egymást érik a csodák). Jelenleg illusztrátorként dolgozik, divatillusztrációkat készít a romániai Elle, a Psychologies és a magyarországi InStyle számára.

Több könykiadóval is dolgozik, eddig megjelent illusztrált kötetek: Zalán Tibor: Királylányok könyve, Csoóri Sándor: Moziba megy a hold (mindkettő a Cerkabella Kiadónál), Anamaria Lembrau: Egy homokszem kalandjai (Nemira Kiadó), Zalán Tibor: Dani című regénye (Cerkabella Kiadó), előkészületben: Balázs Imre József Hanna-hinta című versekötete (Koinónia Kiadó), Petre Ispirescu válogatott meséi (Nemira Kiadó). 2009 májusában a Pozsonyi Pagony Aranyvackor pályázatán fődíjat kapott Demény Péterrel közös pályamunkájáért.

A Zölderdő Óvoda Lépcsőház Galériájában immár hagyományosnak mondható, hogy időről időre hazai gyermekkönyv-illusztrátorok, textilművészek munkái láthatóak.

Legutóbb (2009. szeptemberben) Szegedi Katalin illusztrációit ismerhette meg a közönség.

További információk Keszeg Ágnesről: http://keszegagnes.blogspot.com/

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.