Öt ország 19 együttese kápráztat

Néptáncfesztiválon rophatjuk Nagykállóban!

Öt ország 19 együttesének részvételével a hét végén rendezik meg a 24. Kállai Kettős Néptáncfesztivált Nagykállóban - közölte Sveda Anita fesztiváligazgató kedden az MTI-vel.

2009.10.06 19:38MTI

A péntektől vasárnapig tartó fesztiválon 15 hazai tánccsoport mellett egy-egy német, román, spanyol és szlovák együttes lép színpadra - mondta a rendezvény főszervezője. Kiemelte: a táncosok versenye mellett könnyűzenei koncertek is színesítik a háromnapos rendezvényt, illetve utcai táncos felvonulást is láthatnak az érdeklődők.

A Nyíregyházával szomszédos kisváros főterén felállított rendezvénysátorban pénteken reggel indul a program a Szeredás Népzenei Együttes Vásári komédia című produkciójával. Utána a helyi Tánc-lánc Színkör, a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium drámatagozatos tanulói lépnek fel Végidőkig című előadásukkal.

A fesztivál ünnepélyes megnyitója délután lesz a település sportcsarnokában, ahol megkezdődik a szakmai bemutató és verseny. Este a főtéren a Csík Zenekar ad koncertet, s utána táncházat rendeznek, ahol jobbágytelki, gömöri és moldvai táncokat tanulhatnak meg az érdeklődők. Szombaton reggel folytatódik a táncosok versenye a sportcsarnokban és a főtéren, s az utóbbi helyszínen este a Besh o droM Együttes koncertjén szórakozhatnak a zenekedvelők, majd újra pirkadatig tartó tánctanulás következik, tirpák, cigány és kiskállói táncokat oktatnak koreográfusok.

A résztvevő együttesek közben 19 órától Balkány, Biri, Bököny, Geszteréd, Kállósemjén, Napkor, Szakoly és Újfehértó művelődési házában lépnek fel, tájelőadáson. Vasárnap 10 órakor indul a látványos táncos karnevál Nagykálló központjának utcáin, majd 14 órától a sportcsarnokban tartják a fesztivál díjkiosztóját, gálaműsor keretében.

Sveda Anita megemlítette: a háromnapos rendezvény idejére Fesztiválfalut nyitnak a nagykállói főtéren, ahol kirakodóvásár és kézműves bemutató lesz, illetve étel-, pálinka- és borudvar kínál különlegességeket a gasztronómia szerelmeseinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.