Kortárs és klasszikus "kincsek"

Ég és Föld: Sokszínű kínálat a Pintér Aukciósháznál!

Ég és Föld címmel hirdette meg október 7-iki kortárs és klasszikus képzőművészeti, valamint ékszer, ezüst és bútor árverését a Pintér Aukciósház, amely a választék bővítése mellett csökkentett, 15 százalékos jutalékkal csábítja a vásárlókat. A 144 tétel között több milliós és néhány tízezres tételeket is szerepelnek.

2009.09.29 08:59MTI

A milliósok között egyaránt van régi és kortárs alkotás is. A legtöbbet, 3 millió forintot az aukció címadó művéért, Tóth Margit öntött üveg bumfordi figuráiért kérik. Egy ismeretlen szerző 18. századi művész csatajelenete 2,5 millió forinttal a második legdrágább darab.

Basch Andor dekoratív virágcsendélete 2,3 millió forintról indul, de Baschtól lehet venni egy kis akvarellt már 80 ezer forintért is. Marc Sterling Csendélet gyümölcsökkel című vászna 2,2 millió forintról licitálható, míg a szerző másik, halas, homáros csendélete már félmillió forintért elérhető. Meglehetősen borsos árat, 2,1 millió forintot rendeltek Koszta József Háromkirályok című főművéhez készült tanulmányához.

Még néhány plasztika éri el a millió forint feletti kikiáltási árat, az örmény származású, Magyarországon alkotó Yengibarian Mamikon Királyi párja 1,5 millió, Lugossy Mária ragasztott, csiszolt üvegkompozíciója 1,2 millió, a Mexikóban sikerei csúcsára ért Kepenyes Pál szobrász két bronzfigurája indul egyenként 1,2 millió forintról. Míg a további nyolc bronzot és más anyagokat - bőr, ezüst - felhasználó kisplasztikái és fantáziadús ékszerei jóval olcsóbban megvehetők.

Néhány százezer forintért Glatz Oszkár, Rafael Viktor, Fekete Nagy Béla, Jakuba János festményre érdemes pályázni. Jó vétel lehet a kortárs Ráczmolnár Sándor, Csurka Eszter, Jovián György, Szikora Tamás, Szurcsik József, Kucsora Márta, Fábián Noémi egy-egy alkotása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.