A mozik filmellátása is egyértelműen javulhat

Német cég lesz a Budapest Film többségi tulajdonosa

A vezérigazgató szerint az A Company-val való szoros együttműködés révén a Corvin, Művész, Puskin és Toldi mozik filmellátása is egyértelműen javulhat.

2009.09.28 19:45MTI

A berlini székhelyű A Company megvásárolja a Budapest Film Kft. 51 százalékát - közölte a magyar filmvállalat hétfőn az MTI-vel.

Az erről szóló előszerződést múlt pénteken írta alá Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója és Alexander van Dülmen, a berlini székhelyű A Company Consulting and Licensing AG vezérigazgatója.

- "Azáltal, hogy az A Company a Budapest Film Kft.-ben részesedést szerez, a tradicionális vállalat fennmaradása a jövőre nézve is biztosított marad" - szerepel a közleményben.

A Budapest Film szándéka az, hogy továbbra is évi akár 25 filmmel jelenjen meg a mozikban.

A Budapest Film Kft. 2007-ben alapította a Filmklik nevű digitális VoD-platformot (Video on Demand), amelynek keretében jelenleg több mint 600 film érhető el az interneten - áll az MTI-hez eljuttatott kommünikében.

A filmklik.hu egy kelet-európai VoD-platform létrehozásának alapját is képezi; a Filmklikben 2008 júniusa óta az A Company 25,1 százalékos részesedéssel rendelkezik. A Budapest Filmet 1987-ben filmforgalmazó és moziüzemeltető társaságként alapították. A berlini fal leomlása, azaz 1989 óta a cég Magyarország egyik vezető független filmforgalmazó és moziüzemeltető társaságává alakult.

Az elmúlt évben a Budapest Film Kft. forgalmazóként tíz százalékos piaci részesedéssel rendelkezett. 2004 óta a Budapest Film az A Company 100 százalékos tulajdonában lévő, valamennyi kelet- és közép-európai országban felhasználási jogokkal kereskedő leányvállalata, az EEAP (Eastern European Acquisition Pool GmbH) filmjeinek kizárólagos forgalmazója is.

- "Nagyon bízom benne, hogy az A Company beszállásával nemcsak a Budapest Film Kft. filmbeszerzéssel kapcsolatos gondjai oldódnak meg, hanem a radikálisan átalakuló filmterjesztési piacon ismét fejlődésnek indul a társaság. Az A Company-val való szoros együttműködés révén a Budapest Film Zrt. által üzemeltetett Corvin, Művész, Puskin és Toldi mozik filmellátása is egyértelműen javulhat" - idézi a közlemény Port Ferencet, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.