Húsz kiállító bódít majd a nedűkkel

Egészségére! Pálinka Promenád a Vigadó téren

Húsz kiállító italát kóstolhatják végig az alma- és bodzapálinkától a fekete szedren és málnán keresztül a ribizli- és sompálinkáig az érdeklődők a Pálinka Promenád elnevezésű rendezvényen péntektől vasárnapig a Vigadó téren, Budapesten.

2009.09.22 08:34MTI

A főzdék mesterei mindezeket a pálinkaféléket a helyszínen kapható tulipán alakú pohárból, az igazi pálinkáspohárból kínálják, amely kiteljesíti a pálinka ízét és illatát.

Az avatottak már a tulipánpohárból áradó illat alapján képesek felismerni, milyen gyümölcsből készült a párlat, s ezt a rendezvény látogatói is kipróbálhatják - közölte a rendezvény szervezője az MTI-vel.

Zsibrita Ildikó tájékoztatása szerint a megnyitón felvonul a Pálinka Lovagrend, és a Pálinka Céh képviselői is várják a látogatókat. Pénteken a Kormorán Memory Band, az Aranytíz néptáncegyüttes, Kiki (az Első Emelet énekese) és a dél-amerikai dallamokat játszó Coco Loco szórakoztatja a közönséget.

Másnap a Duende Flamenco tánccsoport, a Vörös Jazz Quartet, Gáspár Laci és a Gríz zenekar lép színpadra.

Vasárnap a Quartet Dr. Jazz, a Bágyi Balázs Quartet, Berki Béla prímás és zenekara, valamint a GHB Máté Péter emlékzenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők.

A Pálinka Promenád közönsége pálinkával kapcsolatos ismereteit Várkonyi Attila műsorvezetővel tesztelheti, aki nem csak kérdez, de számtalan érdekességet is elmesél a pálinka készítéséről, fogyasztásának kultúrájáról - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.