Ügyességi és egyensúlyozó játékok is egyben

Sikeres a Katalán szoborpark a Szigeten

Ügyességi és egyensúlyozó játékok is egyben a Katalán szoborpark alkotásai, amelyek nagy érdeklődést váltottak ki a Sziget fesztivál látogatóiból szerdán. A kultúrabarátok emellett számos múzeum sátrát is felkereshetik.

Fergeteges képekben az idei Sziget fesztivál! képgaléria

2009.08.14 10:15MTI

A csövekből, kerekekből, golyókból, biciklivázakból felépült mozgó szobrokat a katalán Guixot de 8 társulat hozta a Szigetre, az installációk egyszerre töltik be a műalkotás és az ügyességi játék szerepét.

A közel 400 négyzetméteres helyen álló színes szobrok előtt a fiatalok tömege ácsorog, nézelődik, s teszi próbára kitartását, koncentráló képességét, kéz- és lábügyességét.

- "Nekem nagyon tetszenek, minden nap eljövök játszani" - mondta egy fiatalember, aki hosszú perceken keresztül próbálta a golyót bejuttatni különféle fém karok segítségével a hálóba.

Az egyik alkotásnál a biciklikerék közepére szerelt fémgolyó mozgása a jobb és bal oldalon álló fazekak tetejét emeli fel, a cél, hogy minél több üveggolyót juttassanak el a vállalkozó kedvűek az edényekbe.

Egy apuka és gyermeke nagy lelkesedéssel gyűszűt terelgetett egy mágnessel egy dobozra festett zöld sávon, közben egy nagyobb társaság egy libikókához hasonlító tárgyról találgatta, "mit lehet kezdeni vele".

A 60-as, 70-es évek magyar szobabelsőjét idézi a Vándor Vurstli interaktív kiállítása: A szépemlékgyűjtő hagyatéka című tárlaton a nagymama lakása elevenedik meg, a többi között az elmaradhatatlan tévé, komód, üveges vitrin és csecsebecsék jóvoltából.

Az Octopus Összművészeti Helyszínen található Baobab interaktív fainstalláció 5 és fél méter magas, az alkotók szándéka felhívni a figyelmet a klímaváltozás hatásaira és az összefogás fontosságára.

A Szigeten lévő múzeumok kiállításaira sértetlen napi vagy heti karszalaggal féláron juthatnak el a látogatók, így a felsorolt intézményeken túl egyebek mellett a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, az Iparművészeti Múzeum és a Szépművészeti Múzeum tárlatait tekinthetik meg kedvezményesen az érdeklődők a Szigeten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.