Bem Filmturkáló lett a neve

Újra várja nézőit a Bem mozi!

A korábbi üzemeltetővel való szerződés lejárta után, a bezárást követő 2 hét eltelteltével, új bérlőkkel, 2009. július 16-án újra kinyitott a Bem Mozi. A neve immár Bem Filmturkáló, utalva ezzel a városban legolcsóbb, egységes 600 Ft-os jegyárakra és az ínyenceknek szóló, art jellegű filmkínálatra.

2009.07.24 18:39ma.hu

Mivel köztudottan a Budapest Film már pályázaton meghirdetette az ingatlant, így a mozi működését is meghatározott idejű szerződés szabja meg, aminek hivatalos dátuma 2010. január 5.

A végleges bezárásig azonban új üzemeltetőként igazi örömmozit kívánunk kialakítani filmklubbos vetítésekkel, beszélgetésekkel, kiállításokkal, zenével és továbbra is a város egyik meghatározó kis kultúrkocsmájával.

Hangsúlyoznunk kell, a mozit sajnos mi sem tudjuk megmenteni attól, hogy a Budapest Film elálljon az értékesítési szándékától, ahogy az előző üzemeltető által kezdeményezett aláírásgyűjtő petíciónak sem lett hatása, bár a gesztussal mi is egyetértettünk.

Szerintünk viszont, amit a gyakorlatban is tehetünk azért, hogy a
már eladásra ítélt Bem, Hunnia és Európa filmszínházak után a még üzemelő pár kis art mozit ne érje hasonló sors, az az, hogy bebizonyítjuk, a plázákban elterülő több száz férőhelyes termek mellett a közönségnek szüksége van ezekre az emberléptékűbb, közvetlenebb helyekre is.

Mivel a Budapest Film gazdasági okokra hivatkozva zárja be az említett mozikat, erre csak egyetlen válaszlépést tartunk elképzelhetőnek, ami
célhoz is vezethet: Ne tiltakozz, ülj be inkább egy filmre!

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.