Terry Lennox nem ölte meg a feleségét!

Könyvújdonság! Raymond Chandler - Hosszú búcsú!

Amikor először láttam Terry Lennoxot, részegen ült egy Rolls-Royce Silver Wraithben, a Dancers terasza előtt. A parkolóőr kiállt a kocsival, és még mindig tartotta az ajtót, mert Terry Lennox bal lába még mindig kilógott belőle, mintha elfelejtette volna, hogy van egy bal lába is. Fiatalos arca volt, de a haja csontfehérre őszült.

2009.06.23 12:00ma.hu

A szeme elárulta, hogy leitta magát a sárga földig, egyébként semmi sem különböztette meg más kellemes és szmokingos fiatalemberektől, akik túl sok pénzt vernek el egy kizárólag ezért és nem másért létező lebujban.

A lerobbant szeszkazán Terry Lennoxnak van egy nagy problémája: milliomos felesége halott, és neki sürgősen le kell lépnie Los Angelesből. Úgy tűnik, egy barátja van az egész világon: Philip Marlowe, a magánnyomozó, így hát hozzá fordul segítségért.

Marlowe sosem hagyna cserben egy szerencsétlen alakot, ámde Terry később öngyilkosságot követ el Mexikóban, és a helyzet egyre inkább elmérgesedik. Marlowe-t beszippantja magába a házasságtörők és/vagy alkoholisták dúsgazdag köre az exkluzív Idle Valleyben, ahol a vagyonosok mindig másnaposak, de legalább napbarnítottak.

Marlowe biztos benne, hogy Terry Lennox nem ölte meg a feleségét, de vajon hány hullának kell még előbukkannia, mire kideríti az igazat?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.