Mozdulat a pillanatban!

Tánc-fotó kiállítás a Nemzeti Táncszínház galériájában!

A tánc az életünk körforgását mutatja be gondolataink, érzelmeink, akaratunk révén. Mindhárom minőség jelen van bennünk, emberekben és a világban. Miközben mindennapjainkat éljük különböző élethelyzetbe kerülünk, kapcsolódunk egymáshoz, megismerjük egymást és egymáson keresztül az életet.

2009.06.17 15:10ma.hu

A Múzeumok Éjszakáján a Nemzeti Táncszínház galériájában Birta Endre fotóművész kiállításán a tánc és fotó összefonódása tekinthető meg „Mozdulat a pillanatban” címmel.

Sokszor van, hogy nem tudjuk megfelelően kifejezni azt, amit gondolunk, érzünk, vagy akarunk, ezért gyakran „elbeszélünk” egymás mellett.

A fotó és a tánc olyan kifejezési forma, amely a megfelelő pillanat és hangulat megmutatásával egyértelművé teszi a közlő szándékát. A táncművészet egy híd az emberek között, kapcsolat két ember között. Egy kéz, amely kinyújtja önmagát a világba, hogy segítséget, szeretetet adjon magából önzetlenül és szabadon. Minden mozdulat őszinte nyitottság, ami belülről fakad, a belső forrásunkból, önmagunkból. A mozdulat látványa megérinti lelkünket, hatással van ránk, feloldódunk benne, és kiemelkedünk a hétköznapok világából.

A képek egyik célja, hogy azt a lenyomatot, amelyet a mozdulat hordoz magában, visszatükrözze a pillanat segítségével. Így a pillanat kimerevítve egy folyamattá válik a nézőben, és beindítja a gondolkodást. Ezen az izgalmas estén a Nemzeti Táncszínház épülete előtt a Hestia Tűz- és fényzsonglőrei világítják meg a budavári égboltot, a galériában „Mozdulat a pillanatban" címmel Birta Endre fotóművész táncfotó kiállítása és diavetítése látható.

A vendégek megismerkedhetnek a Nemzeti Táncszínház nyári programjaival, az este zenei összeállításáról Dj. Ball gondoskodik.

A kiállítás megtekinthető:

Múzeumok Éjszakája, június 20. 18.00 órától 24.00 óráig
Helyszín: A Nemzeti Táncszínház galériája (Budai Várszínház)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.