Lesz zene-bona, vígasság, Bohóctanya, drámajáték!

Tiszta erőből nyár! T-Home Gyerek Sziget!

Igaz, még a teljes szabadságra várni kell két hetet, de június első hétvégéjén már pazar bemelegítő programokkal lehet készülni a vakációra a T-Home Gyerek Szigeten. Lesz zene-bona, vígasság, kézműveskedés, Bohóctanya, drámajáték, utcaszínház, sportprogramok, véradás és Víz Sziget.

2009.06.03 13:15ma.hu

A T-Home Gyerek Szigetre idén is érdemes kihajózni – 0-14 éves korúaknak ingyenesen- vagy biciklizni, nem csak a mozgás és a kaland kedvéért. Részletes program a www.gyereksziget.hu-n, hajómenetrend pedig a www.sailor.hu-n található. Kalandra fel!
 
Bár sok minden változott a világban a tavalyi nyár óta, egy biztos: a T-Home Gyerek Sziget ingyenes programsorozata idén is élmény gazdag hétvégékkel várja a gyerekeket, szülőket, barátokat a Hajógyári-sziget nagyrétjén. Jelentős újdonság a programban, hogy kibővül a T-Home Nagyszínpad programja: az eddigi két műsorsáv helyett négy lesz naponta, 10:30-as kezdési időponttal. 

Az első szombaton egyebek mellett lesz Halász Judit koncert, az Ördögszekér Kompánia Bábtársulás előadásában Hamupipőke története elevenedik majd fel a színpadon. 

Vasárnap Kamilla-Karamella és Fogas bohócok csinálnak világszámot és bemutatkozik a Vacka- rádió is. Jelentősen megújult a sporthelyszín is, ezen a hétvégén a karatéval lehet közelebbről megismerkedni, de nem hiányoznak majd a népszerű sportjátékok sem. 

A Zöld Zug –ban - az Ökoszolgálat Alapítvány együttműködésével- mind a gyerekeknek, mind az őket kísérő felnőttek számára lesznek a „zöld”- témába vágó elfoglaltságok, pl. környezetvédő kifestőzés, környezetvédelmi témájú puzzle, de az érdeklődőbbek kiszámíthatják majd a ökolábnyomukat is, azaz azt, hogy jelen életvitelük mellett mekkora nyomot hagynak Földön. 

A Vándor Vurstli az idén is hagyományos vásári szórakoztatás elemeit idézi meg újra, és idén különösen nagy hangsúlyt fektet a régi dolgok megbecsülésére. Lesz Csúzlizda és Körhinta, és megtapasztalhatják a gyerekek, milyen volt, amikor még nem volta játékboltok, a gyerekek maguk készítették játékaikat, vagy a szüleik, nagyszüleik varrtak nekik rongybabát, faragtak fűzfasípot.
 
Az egyik játékos műhelyben megnézhetik az érdeklődők hogyan készítettek játékot régen, a másikban azt, hogyan csinálhatnak ma maguknak is játékot a körülöttünk lévő fölöslegessé váló dolgokból.

A már megunt, a fiók mélyén, vagy a kamrában szomorkodó régi, de még jó állapotú játékokkal újra örömet szerezhetnek más gyerekeknek, azok, akik részt vesznek a T-Home játékgyűjtő akciójában. Az akció részletei a www.adhat.hu-n találhatóak meg, a játékokat a T-Home Gyerek Sziget bejáratánál elhelyezett üvegfalú Játékgyűjtőben lehet leadni.
 
Az összegyűjtött játékokat a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) közreműködésével juttatják el a szervezők a rászoruló gyerekekhez, pályázat útján.
 
A pályázati felhívás, és adatlap a www.adhat.hu oldalon május 30-tól érhető el közhasznú szervezetek számára.
 
Tiszta erőből nyár!- T-Home Gyerek Sziget 
2009. Június 06- július 05.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.