Hivatalosan is megnyitotta a kapuit!

Vadonatúj dzsungel mesepark a Vidámparkban!

Izgalmas, új játékokkal és a felújított Tréfás Dzsungel Vasúttal várja a kisgyermekes családokat a vadonatúj Dzsungel Mesepark, amely 2009. május 20-án hivatalosan is megnyitotta a kapuit.

2009.05.21 14:10ma.hu

A Dzsungel Könyve világát idéző, különleges atmoszférájú tematikus kisparkot Horváth Csaba főpolgármester-helyettes mutatta be a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola diákjaival. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azért támogatta a park kialakítását, mert a Vidámpark látogatóinak körében igen sok a kisgyermekes család. 

Ők az elmúlt években kevéssé tudták kihasználni a Park lehetőségeit, hiszen a legkisebbek részére eddig csak a gyerekkert állt rendelkezésre. A mai felgyorsult világban a játékok szerepe is komoly átalakuláson ment keresztül. Néhány dolog azonban változatlan: a kisgyerekek fantáziája, a kalandvággyal vegyes kíváncsisága. 

Kifejezetten nekik készült el tematikus kispark, a Dzsungel Mesepark mintegy 4.000 m2-en 14 új játékkal. Horváth Csaba oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes meghívására a legilletékesebbek, a gyermekek képviseletében a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola diákjai is részt vettek a Mesepark avatóján.
 
Horváth Csaba az iskolásokhoz szólva elmondta, hogy a Vidámpark nemcsak a mai gyermekeket, hanem egykor szüleiket, nagyszüleiket is elvarázsolta különleges játékaival, hangulatával. A vidámpark szeretete onnan fakad, hogy játszani jó, játszani fontos. Ugyanis a játék erő-, bátorság- és ügyességpróbára, találékonyságra és becsületes versengésre tanít. 

A Dzsungel Mesepark kedvező áron (1500 Ft/fő) várja a kisgyermekes családokat, ahol a gyerekek egy kézi erővel hajtott kisvonattal érhetik el a különböző játékokat, köztük a vadonatúj vízi dodgemet és a környezethez illően átalakított igazi Tréfás Dzsungel Vasutat. 

Hamarosan elkészül a vasút szomszédságában található régészeti homokozó, amely abban tér el a hagyományostól, hogy feladatot ad a gyermekeknek. Hosszú aprólékos munka után egy T-Rex csontvázra kell bukkanniuk. 

Újdonságszámba megy a gyermekeknek készült Buggie pálya, amellyel sivatagi körülmények között is kipróbálhatják az autózást. A Dzsungel Meseparkban felállított kisszínpadon, egész nyáron változatos programokkal várja a Budapesti Vidámpark a kisgyermekes családokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.