A fesztiválon idén 9 magyar mellett 36 zenész is!

Három európai országban is- EuroMed Music Festival 2009!

A 2007-ben, Budapesten első alkalommal sikeresen megrendezésre kerülő EuroMed Music Festival az Európai Unió Kulturális Keretprogram támogatásának köszönhetően 2009. június végén, szorosan követve egymást három városban, három Közép-Kelet Európai országban is megvalósul

2009.05.18 16:00ma.hu

A fesztiválon idén 9 magyar mellett 36 zenész, 12 különböző országból érkezik, így Tunézia, Egyiptom, Görögország, Törökország, Izrael, Spanyolország, Belgium, Finnország, Svédország, Franciaország, Szerbia és Lengyelország is képviselteti magát az eseményen. 

A zenészeknek alkalmuk nyílik Budapesten, a fesztivált megelőző 5 nap próba során 9 új produkció létrehozásán dolgozni, melyeket 2009 június 26 és 28 között 3 napos ingyenes fesztivál keretében a Gödör klubban mutatnak be először, majd a szerb és a lengyel közönségnek Belgrádban és Katowicében.
 
A szervezők a magyar, a lengyel, és szerb közönségnek az európai, az arab és a zsidó zenei hagyományok összefonódását kívánják bemutatni. Az új, közös produkciók az európai identitás sokszínűségét kívánják közvetíteni, szolgálni a kétoldalú gazdagodását a különböző kortárs zenei műfajoknak az euro-mediterrán térségben, illetve bemutatni, hogy a zene milyen fontos szerepet tölthet be kultúrák közötti kommunikációban.
 
A szervezők célul tűzték ki továbbá, hogy Európa és Földközi-tenger túloldalán élő szomszédai közötti kapcsolatok erősítését célzó világzenei hálózat és platform létrehozását szorgalmazzák, hogy közvetlen kapcsolatok kialakításával, a zenészek és a zenei szektorban dolgozók együttműködési lehetőségeit bővítsék, valamint lehetőséget teremtsenek új világzenei alkotások születéséhez, közvetítve ezzel minél szélesebb körben Európa és Mediterrán térség sokszínűségét, erősítve napjaink múlti-kulturális környezetben élő ember identitását.
 
Teljes program és teljes leírás hamarosan elérhető lesz a www.cremm.com oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.