Hollywood hercegét dedikálta a sztár

Óriási érdeklődés kísérte Tony Curtis dedikálását

Rengetegen voltak kíváncsiak Tony Curtis könyvbemutatójára szombat délután a Millenárison. A XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a magyar származású sztár önéletrajzi könyvét, a Hollywood hercegét dedikálta is rajongóinak.

2009.04.25 19:30MTI

"Nem terveztem, hogy könyvet írok, csak úgy jött a dolog: nem akartam elveszíteni az emlékeimet, így sorra felidéztem és lejegyeztem őket, majd egyszer csak összeállt egy kötetnyi anyag" - árulta el Tony Curtis, aki elmondta azt is, hogy 6 éves koráig csak magyarul beszéltek otthon. "A mai napig természetesen jönnek a számra a szavak, de idővel rájöttem, nem az számít, milyen nyelven beszél az ember, mert csak a művészet által fejezheti ki teljesen önmagát" - tette hozzá a színész, aki évek óta fest is, s önéletrajzi kötete magyarországi megjelenése alkalmából kiállításon is bemutatkozik Budapesten. 

Mint hangsúlyozta, a festéssel olyasmit tud kifejezni, amit az írással nem: a legmélyebb érzéseit veti vászonra. Aki megnézi a festményeit láthatja, hogy imád élni és imádja a nőket. 

A színész vonzalma a gyengébbik nemhez könyvéből is egyértelműen kiderül: a Hollywood hercegében ír 5 házasságáról, afférjairól, és olyan sztárokkal lebonyolított viszonyairól, mint Marilyn Monroe. "Több dologért is irigylem Tony Curtist, nem utolsósorban azért a hölgy-listáért, amit magáénak tudhat" - jegyezte meg nevetve Simonyi András, volt washingtoni nagykövet a könyvfesztiválon rendezett beszélgetésen.
 
A bemutatót követő dedikáláson számtalan rajongó várakozott egy vagy több kötettel a kezében. Fiatalok és öregek, nők és férfiak egyaránt szerettek volna pár szót váltani a sztárral. Többségük a Minden lében két kanál című filmből, illetve a Van, aki forrón szereti! című komédiából ismeri Tony Curtist. Sokaknak ez volt az első alkalom, hogy könyvet dedikáltattak, de néhány "profi" autogram-gyűjtő is akadt a várakozók között. Egy 40 év körüli nő az MTI-nek elmondta, hogy gyermekkora óta imádja a színészt, a Marilyn Monroe-val és Jack Lemmonnal közös filmjét legalább ötvenszer látta, és nagyon örül, hogy személyesen is találkozhat kedvencével. "Szeretem a filmjeit és nem semmi olyan emberrel találkozni, aki személyesen ismerte többek között Frank Sinatrát és John F. Kennedyt. Az, hogy magyar származású és ezt ráadásul büszkén hirdeti a világban pedig csak még szimpatikusabbá teszi" - jegyezte meg egy 20 év körüli fiú. "Kíváncsi vagyok a könyvre, meg persze annak is örülök, hogy most személyesen találkozhatom Tony Curtisszel. Szerintem nagyon izgalmas olvasmány lesz, sok színes történet Hollywood fénykoráról, ami a kedvenc korszakom" - mondta egy 30 év körüli férfi.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.