Nehéz út!

Filmekkel a szocpolcsalások és az uzsora ellen

Filmekkel hívják fel a figyelmet az úgynevezett szocpolcsalásokra és az uzsora veszélyére Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - jelentette be a helyi rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője szerdai miskolci sajtótájékoztatóján.

2009.04.22 17:06MTI

Dudás Péter rendőr alezredes emlékeztetett: az uzsora elleni küzdelmet mintegy kilenc hónappal ezelőtt hirdették meg, azóta ez a fogalom a Büntető törvénykönyvbe is bekerült. A Borsod megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya három hónappal ezelőtt uzsoranaptárt adott ki mintegy 50 ezer példányban.

Ezzel a szóróanyaggal elsősorban Észak-Magyarországon és Baranya megyében találkozhatnak az emberek. Ezeknek a bűncselekményeknek az áldozatai halmozottan hátrányos helyzetű emberek. A figyelemfelkeltő anyagok célja: megakadályozni, hogy újabb emberek váljanak áldozattá - mondta az osztályvezető.

A Nehéz út elnevezésű településbiztonsági bűnmegelőzési program keretében két-két filmet és spotot is készítettek. Az egyik az úgynevezett szocpolos csalás témáját, azaz a lakástámogatásokkal való visszaélést mutatja be. A másik az uzsorakamatról szól.

Ebben dokumentumszerűen dolgozzák fel az eseteket, egy érintett például elmondja, miként vált földönfutóvá az uzsorások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.