Programajánló

Családi napot tart a Magyar Természettudományi Múzeum a Beporzók napján

Többek között ismeretterjesztő és kézműves foglalkozások, előadások, workshop, lepkés kvíz és mézkostólás is várja az érdeklődőket.

2024.03.07 00:30MTI

Családi napot tart a Beporzók napja alkalmából a Magyar Természettudományi Múzeum (MTM) szombaton; a program részeként többek között ismeretterjesztő és kézműves foglalkozások, előadások, workshop, lepkés kvíz és mézkostólás is várja az érdeklődőket.

Az ismeretterjesztő és kézműves programokon a résztevők megismerkedhetnek a beporzó élőlényekkel, a beporzás jelentőségével, valamint az idei év beporzóival, a boglárkalepkékkel - olvasható az MTM szerdai közleményében.

A múzeum közleményében a Föld egészén zajló rovarvilág pusztulására hívja fel a figyelmet, amit most már az énekesmadarak számának csökkenése is jelez.

Mint írták, a rovarok eltűnése számos természeti folyamatot károsan befolyásol, hiszen egyik legfontosabb tevékenységük a virágos növények beporzása - hangsúlyozzák a közleményben.

A tájékoztató szerint a jelenlegi földi növényvilág túlnyomó többsége rászorul a rovarokra, és ebben benne van a termesztett növényeink háromnegyede, az ételként, fűszerként, italként, gyógynövényként fogyasztott növények egyharmada. Elsősorban a méhek (a házi méh mellett több száz vadon élő méhfaj), de lepkék, legyek, bogarak, darazsak, poloskák és más rovarok is részt vesznek a beporzásban - írták.

Az eseményen a látogatóknak lepkecsalogató vadvirágmag-keveréket ajándékoznak, amellyel otthon is beporzóbarát, rovarcsalogató életteret lehet kialakítani.

A Magyar Természettudományi Múzeum, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, valamint a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület együttműködésében megvalósuló rendezvényen, szombaton 9 és 14 óra között egyebek mellett Szemtől szemben a lepkékkel, Darazsak és méhek, Fátyolkák és rokonaik a ház körül címmel ismeretterjesztő programok, kézműves workshop, természetbúvár terem, mézkóstolás, beporzó Vándortanösvény és Bogárháton címmel bemutató is várja az érdeklődőket a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A programok múzeumi belépőjeggyel látogathatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.