Ünnep

Augusztus 20. - Ökumenikus istentiszteletet tartanak Budapesten az ünnep előestéjén

Este hatkor kezdődik az istentisztelet.

2023.08.18 17:19MTI

Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Bécsi kapu téri evangélikus templomban - tájékoztatta a szervező, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) csütörtökön az MTI-t.

Az este hatkor kezdődő istentiszteleten a római katolikus, a református, az evangélikus, a baptista, a metodista, a pünkösdi, az anglikán és az ortodox egyház vezetői szolgálnak. Igét hirdet Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Az 1943-ban alakult MEÖT a genfi székhelyű Egyházak Világtanácsa magyarországi szervezete. Társult tagja a szintén genfi Európai Egyházak Konferenciájának, amelyen keresztül részt vesz az Európai Unió és az Európa Tanács mellett működő egyházi képviselet munkájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.