Kultúra

Felújítás miatt zárva tart a bécsi Hundertwasser Múzeum

A júniusban elindult nagyszabású felújítási munkák során korszerűvé válik az épület szellőztető- és fűtési rendszere.

2023.06.02 18:10MTI

Felújítás miatt jövő év elejéig zárva tart a Hundertwasser Múzeumnak is helyet adó Kunst Haus Wien Ausztriában - tájékoztatta Bécs Város | Nemzetközi Irodák budapesti irodája az MTI-t pénteken.

A júniusban elindult nagyszabású felújítási munkák során korszerűvé válik az épület szellőztető- és fűtési rendszere: földgáz helyett klímabarát geotermikus hűtést és fűtést kap az épület. Megújul a tűzjelző rendszer, az elektromos hálózat, a biztonsági rendszer és a mosdók is - közölték.

Mint írják, átépítik az előcsarnokot, és harminc év után átrendezik a Hundertwasser munkáit bemutató állandó kiállítást. Az új tárlat középpontjába a művész ökológiai aktivizmusa és építészeti víziói kerülnek majd - olvasható a tájékoztatóban.

A felújítás ideje alatt a múzeum szabadtéri kiállítással és CLOSE/D címen futó közösségi programmal vonja be a környékbelieket és az arra járókat a környezetvédelem és a fenntarthatóság világába. A programsorozat június 27-én utcafesztivállal kezdődik, a szabadtéri kiállításon tizenkét művész mutatja meg, mit jelent számukra a környezet és a fenntarthatóság.

A Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeum 1991-ben jött létre az egykori Thonet Bútorgyárban a Hundertwasserre jellemző természetközeli építészet jegyében - emlékeztetnek a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.