Sárkány a lépcsőházban című kiállítás!

Kun Fruzsina illusztrátor kiállítása a Lépcsőház Galériában!

2009. március 5-étől látható Kun Fruzsina illusztrátor "Sárkány a lépcsőházban" című kiállítása a budapesti Lépcsőház Galériában. A kiállítást 2009. március 5-én délután 4 órakor Nádori Lídia író nyitja meg.

Kun Fruzsina tündéri rajzai az Angyalfogóból! képgaléria

2009.03.03 18:20ma.hu

A kiállításon Kun Fruzsina "Sárkány a lépcsőházban" című gyermekkönyvben szereplő illusztrációit lehet megtekinteni. Ezúttal március 5-én 4 órakor könyvbemutatóval egybekötött kiállítás-megnyitó lesz. A Naphegy Kiadó első, magyar szerzőpárostól megjelenő gyermekkönyve ez, amely egy kisfiú, Jancsi hétköznapjaiba nyújt bepillantást. 

A Zölderdő Óvoda Lépcsőház Galériájában immár hagyományosnak mondható, hogy időről időre hazai gyermekkönyv-illusztrátorok rajzai láthatóak. Kun Fruzsina kiállítása előtt februárban Agócs Írisz illusztrátor "Medvék minden mennyiségben" című kiállításának mackós képeit lehetett megtekinteni.
 
A máshol nem látható képek bemutatásával a kiállítás-sorozat célja az, hogy megmutassa szülőknek és gyerekeknek, valamint a hazai könyvkiadóknak, hogy vannak hazánkban is tehetséges, fiatal gyermekkönyv-illusztrátorok, akik rendkívül humoros, ötletes, szellemes, igényes illusztrációkkal segítenek a különböző mesék, versek megértésében a gyerekeknek.

Kun Fruzsina illusztrációi kedvesek, bájosak, színesek. Rajzai megmutatják azt is, hogy a gyerekeknek mennyire fontosak a felnőttek számára feleslegesnek tűnő részletek: egy kapucsengő, egy kávésbögre, vagy egy gyertya formája. Jancsi meséi hűen tükrözik a gyermeki fantáziavilágot, melyben remekül megfér egymás mellett a valóság és a képzelet. 

Fruzsina rajzaival legutóbb Jász Attila: Angyalfogó c. könyvében találkozhattunk, jelenleg pedig Tasnádi István: Rozi az égen című könyvén dolgozik. Tagja a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesületének, a Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesületének, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, a Magyar Alkotó Művészek Országos Egyesületének. 

További információk az óvodáról, a kiállítás helyszíne: 

Zölderdő Óvoda Lépcsőház Galéria 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 26. 
A Kiállítás nyitva tartása: hétköznap 11-17 óra között, előzetes bejelentkezés alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.