Kultúra

Kálomista Gábor másodfokon győzött a Elkxrtuk-perben

Az Elkxrtuk című film alkotói, művészeti szabadsága erősebb, mint a felperes személyiségi jogai, védelme.

2023.05.04 15:08MTI

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon - jogerősen - a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója indított az Elkxrtuk című film kapcsán - írta csütörtökön az Index.

Az internetes lap azt írta: győzött Kálomista Gábor, miután a Fővárosi Ítélőtábla úgy ítélte meg, hogy az Elkxrtuk című film alkotói, művészeti szabadsága erősebb, mint a felperes személyiségi jogai, védelme.

Különös tekintettel arra, hogy abban az időszakban a felperes személyiségi jogi helyzete közszereplőként nagyobb szintű tűrést feltételez, mint egy átlagember esetében - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla hozta meg csütörtökön 10 órakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.