Gyász

Elhunyt Cs. Németh Lajos

A színész 83 éves halt meg. Nejével, Tóth Judittal több mint 60 évig éltek boldog házasságban.

2023.04.24 15:27ma.hu

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Cs. Németh Lajos színművész. Itt hagyta két fiát, Balázst és Bálintot, egy szem unokáját, a kis Balázst és nem utolsósorban feleségét, Tóth Juditot, akivel 62 éve élt harmonikus házasságban.

Cs. Németh Lajos 1940-ben született Karcagon. 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott a debreceni Csokonai Színházban, a Madách Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban és a Turay Ida Színházban. A tizedes meg a többiek Grisája az egyik legemlékezetesebb filmes alakítása, szinkronszínészként is igen aktív volt – 2200 szinkronszerepet tudhat magáénak. A sorozatokból sem maradt ki, játszott a Borsban, a Família Kft.-ben, később a Jóban Rosszban csapatát erősítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.