Összeálltak a Brian Higgins-vezette Xenomania-val!

Pet Shop Boys:Yes - Új stúdióalbum márciusban!

A Pet Shop Boys összeállt a Brian Higgins-vezette Xenomania-val, hogy elkészítsék új stúdióalbumukat, mely - jóféle PSB hagyományok szerint - a "Yes" címmel büszkélkedhet.

2009.03.02 21:00ma.hu

Az album március 23-án jelenik meg az EMI gondozásában. Az első kislemez a "Love Inc." március 16.-án lát napvilágot. Ami az év egyik popzenei szenzációjának ígérkezett, végre bebizonyíthatja, hogy nem volt túlzás így emlegetni elejétől fogva. 

A Pet Shop Boys és a Xenomania producer-team (Girls Aloud, Sugababes, Gabriella Climi stb.) közös produkcióként jegyzi a popzene halhatatlanjainak márciusban megjelenő új albumát. (A duó idén vehette át életműdíját a februárban tartott BRIT Awards keretein belül.) 

Az album tizenegy dalából hét klasszikus Tennant/Lowe-szerzemény, de háromban társszerzőként a Xenomania is részt vett a dalszerzés kreatív részében. "Némi asszisztálást" Csajkovszkijnak is "megengedtek" az "All Over The World" c. dalban. Chris Lowe így áradozott: 

- "A lemez csodásan sikerült, nagyszerű volt a Xenomania-val dolgozni." 

Neil Tennant szerint:
 
- "Ez egy fantasztikus, nagyívű poplemez."

 A Xenomania-val kötött szövetség az új Girls Aloud kislemezen is hallható: a duót társszerzőként jegyzik a "Loving Kind" c. dalban. Az album közreműködői közt ott találjuk a Smiths emblematikus gitárosát, Johnny Marr-t, a "Beautiful People" és a "Legacy" pedig Owen Pallet (Last Shadow Puppets, Final Fantasy) nagyzenekari hangszereléseivel büszkélkedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.