Támogatás

KIM: már igényelhetők az idei előadóművészeti támogatások

Az egyedi igénybejelentő adatlap benyújtási határideje 2023. április 14.

2023.03.16 00:30MTI

Már igényelhetők az idei előadóművészeti támogatások. Az előirányzott támogatási keretösszeg jelenleg 4 milliárd forint, ami azonban az év során még tovább növekedhet - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a KIM által meghirdetett felhívásokra hat kategóriában jelentkezhetnek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett előadóművészeti szervezetek, beleértve a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezeteket is.

A felhívásban szereplő kategóriák a következők: kiemelt művészeti értékekkel bíró szakmai programok támogatása; gyermek, ifjúsági és családoknak szóló művészeti programok támogatása; nemzetközi térben megvalósuló, kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatása; határon átnyúló magyar-magyar és országhatáron belüli koprodukciók elősegítése; szakmai fesztiválok támogatása; alapműködést elősegítő, kiegészítő támogatás.

A korábbi években előadóművészeti többlettámogatás néven ismert felhívás továbbra is az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (emet.gov.hu) felületén található.

Az egyedi igénybejelentő adatlap benyújtási határideje 2023. április 14. A kedvezményezetteknek 2024. augusztus 31. napjáig kell az elnyert támogatásokhoz kapcsolódó szakmai programokat megvalósítani - olvasható a minisztérium közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.