Kultúra

Százezernél is több látogatót fogadott tavaly a szegedi Móra-múzeum

Kiemelkedően sikeres évet zártak.

2023.01.12 01:30MTI

Több mint százezer látogató volt kíváncsi a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek tárlataira tavaly - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum: tavaly több mint százezren tekintették meg a múzeum főépületének és kiállítóhelyeinek tárlatait. A legnépszerűbb a cowboy-indián kiállítás volt, mely meghaladta a 40 ezres látogatószámot. A közgyűjtemény a nyári és őszi múzeumi éjszakán, valamint a decemberi, két ünnep közötti napokon vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

Az év során "remekül teljesített" a kilátó is a Móra Ferenc Múzeum tetején. A 2020 nyarán megnyitott tetőteraszról gyönyörű kilátás nyílik a Tiszára és a szegedi belvárosra. A Fekete házban az év első felében különleges képzőművészeti tárlatok, az év második felében pedig higiéniatörténeti kiállítás várta az érdeklődőket. A Vármúzeum szintén sokakat vonzott, ahol interaktív állandó kiállítás mutatta be Szeged múltjának legikonikusabb eseményeit és szereplőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.