Sokan várják a varázslótanonc utolsó kalandjait!

2011-ben jön az utolsó Harry Potter-film!

A Harry Potter-történet rajongói már most bekarikázhatják naptárukban a 2011. július 15-i napot, ekkor kerül mozikba a varázslótanonc utolsó kalandja, a Harry Potter és a halál ereklyéi 2.

2009.02.27 16:50ma.hu

A Harry Potter-sorozat utolsó, hetedik kötetének filmes adaptációja két részletben kerül a nagyvászonra. Mostanra az is kiderült, pontosan mikor. A Harry Potter és a halál ereklyéinek első részét 2010. november 19-én mutatják be a mozik, míg a második, az egész filmfolyamot véglegesen lezáró darab 2011. július 15-én debütál. 

Korábban a producerek úgy nyilatkoztak, azért bontják ketté a Kill Bill mintájára filmjüket, mert lehetetlenség az összesen 608 oldalas regény szerteágazó cselekményét egyetlen filmbe gyömöszölni. 

Nem kell azonban ilyen sokat várni az ifjú varázsló és társai rajongóinak, hogy találkozzanak kedvenceikkel, hiszen a hatodik filmet, a Harry Potter és a félvér herceget ezen a nyáron mutatják be.

Warner Bros a hatodik, Harry Potter és a félvér herceg megjelenésével próbatétel elé állította a rajongókat: a filmet eredetileg 2008 novemberében mutatták volna be, a nézőknek azonban világszerte 2009 júliusáig kell várniuk a premierre. 

A Potter-filmek hátralévő három epizódjában újfent az ünnepelt tinisztárok, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, és Emma Watson alakítják a varázslónövendékeket. A rendezést David Yates-re bízták.
 
Az első öt film világszerte mintegy 4,5 milliárd dollárt hozott, ezzel pedig a filmtörténelem legsikeresebb filmes franchise-a lett, megelőzve még a James Bond- és a Star Wars-filmeket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.