Kultúra

Tarol az új Avatar film

Harmadik hete vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát James Cameron filmje, az Avatar: A víz útja, amelynek globális mozis jegybevétele vasárnap már elérte az 1,38 milliárd dollárt.

2023.01.03 00:30MTI

A hétvégén a képzeletbeli Pandora bolygón játszódó sci-fi a Comscore adatai szerint 63,4 millió dollárt keresett az észak-amerikai jegypénztáraknál, s ezzel amerikai és kanadai jegybevétele már 421,6 millió dollárra rúg.

A nemzetközi piacon az Avatar folytatása 957 millió dolláros jegyeladásnál tart, ebből 153 millió dollárért Kínában váltottak rá jegyet a nézők.

A Disney 20th Century Fox stúdiója által forgalmazott látványos, több mint háromórás film globális bevétele vasárnapra már 1,38 milliárd dollár volt. A produkció sikere jelentősen hozzájárult a 2022-es észak-amerikai mozis jegybevételek növekedéséhez: a tavalyi összbevétel végül elérte a 7,46 milliárd dollárt. Ez 63 százalékkal haladta meg a 2021-es év bevételét, amelyre még rányomta a bélyegét a pandémia miatti visszaesés.

Az Avatar: A víz útja a Cameron által tervezett Avatar-filmsorozat második része. A 2009-ben bemutatott, három Oscar-díjat is elnyert Avatar minden idők legnagyobb kasszasikere lett 2,9 milliárd dolláros globális jegybevételével. Az eredeti film történetének fonalát több mint tíz évvel később folytató Avatar: A víz útja a Pandorán élő Sully család hányattatott sorsát követi. A film főbb szerepeit Sam Wothington, Zoe Saladna, Sigourney Weaver és Kate Winslet alakította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.