Filmajánló

James Cameron véget vetett a Titanic-vitának: Jacknek meg kellett halnia

Az Oscar-díjas filmrendező törvényszéki vizsgálatot végzett, hogy reagáljon a film tragikus végét ért kritikákra.

2022.12.18 17:46ma.hu

James Cameron, a Titanic rendezője elárulta, hogy "tudományos vizsgálatot" végzett, amely bizonyítja, hogy a Leonardo DiCaprio által alakított Jack Dawson szívszorító halála elkerülhetetlen volt. Reméli, hogy vizsgálata "pontot tesz a végére" az 1997-es kultikus romantikus dráma fináléjával kapcsolatos, évtizedek óta tartó vitának.

"Elvégeztünk egy tudományos tanulmányt, hogy véget vessünk ennek az egésznek, és egyszer s mindenkorra karót döfjünk a szívébe" - mondta Cameron pénteken a Toronto Starnak egy interjúban, amelyben az "Avatar: A víz útja" című, nemrég bemutatott kasszasikerét népszerűsítette.

A Titanic végéhez közeledve DiCaprio karaktere és szerelme, Rose (Kate Winslet alakítja) túlélik a süllyedést, és a jeges óceán vizében találják magukat. Jack úgy menti meg Rose-t, hogy hagyja, hogy a lány egy kis uszadékra feküdjön, míg ő a vízben marad, és végül halálra fagy.

A film megjelenése óta a rajongók azzal érvelnek, hogy Jack valóban túlélhette volna. Cameron tesztje most bebizonyítja, hogy tévedtek.

"Azóta alapos törvényszéki elemzést végeztünk egy hipotermia-szakértővel, aki reprodukálta a tutajt a filmből" - mondta Cameron. "Fogtunk két kaszkadőrt, akik Kate és Leo testtömegével megegyezőek voltak, és szenzorokat helyeztünk rájuk és beléjük, majd jeges vízbe tettük őket, és különböző módszerekkel megvizsgáltuk, hogy túlélhették-e, és a válasz az volt, hogy kizárt, hogy mindketten túlélhették volna. Csak az egyikük élhette túl" - magyarázta.

A szonda eredményeit a National Geographic csatorna februárban egy dokumentumfilmes különkiadásban mutatja be, amely egybeesik a Titanic 4K újbóli bemutatásával a mozikban Valentin-napon.

Negyed évtizeddel később a Titanic rendezője azt mondja, nem bánja, hogy filmjének nem volt happy endje.  Jacknek "meg kellett halnia" - állítja.

"Ez olyan, mint Rómeó és Júlia. Ez egy film a szerelemről, az áldozathozatalról és a halandóságról. A szerelem az áldozathoz mérhető" - magyarázta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.