Kultúra

Taylor Swift hat díjat nyert az Amerikai Zenei Díjátadó gálán

Az énekes-dalszerzőnek a hat díjjal együtt már 40 AMA-trófeája gyűlt össze.

2022.11.21 09:26MTI

Taylor Swift lett az év előadóművésze, és további öt díjat vehetett még át a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett Amerikai Zenei Díjak (AMA) átadásán.

Az énekes-dalszerzőnek a hat díjjal együtt már 40 AMA-trófeája gyűlt össze az elmúlt években, több, mint bárki másnak. Az Amerikai Zenei Díjakról közönségszavazás dönt.

A csillogó, aranyszínű ruhát viselő Swift a díjakat átvéve köszönetét fejezte ki a közönségnek, amely - mint elmondta - további számok írására bíztatta, és ezzel végső soron boldoggá is tette őt.

A 32 éves sztár az elmúlt három évben négy új lemezt és két újra felvett albumot adott ki. Legutóbbi, Midnights című lemezének számai az októberi megjelenés után a Billboard toplistáján rögtön elfoglalták az első tíz helyet.

A díjátadón az év előadóművésze díj mellett a kedvenc popalbum és country album trófeáját is elvitte, továbbá Red című 2012-es videoklipjének új felvétele is díjat ért.

Beyonce, Harry Styles, The Weeknd, Drake, Adele és Bad Bunny is több jelöléssel futott neki a gálának. Bunny, a Puerto Ricó-i rapper és énekes a kedvenc latin férfi előadó és Un verano sin ti című lemezéért a kedvenc latin album díjat is elnyerte.

A gála műsorát Pink nyitotta meg, aki görkorcsolyával a lábán táncolta és énekelte el Never Gonna Not Dance Again című sikerszámát. Az estén később az augusztusban elhunyt Olivia Newton-Johnra emlékezve a Hopelessly Devoted to You című dalt is előadta.

Az AMA ikon díját Lionel Richie kapta.

A legjobb új előadó trófeáját pedig Dove Cameron nyerte el, aki idén a Boyfriend című produkcióval került a slágerlisták élére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.