Kultúra

Bradley Cooper lesz Steven Spielberg új filmjének sztárja

A San Franciscó-i zsaru című 1968-as krimi nyomán forgatja Steven Spielberg új filmjét, melynek főszerepét Bradley Cooper kapta.

2022.11.19 00:30MTI

A San Franciscó-i zsaru című 1968-as krimi nyomán forgatja Steven Spielberg új filmjét, melynek főszerepét Bradley Cooper kapta. A Variety.com felidézte, hogy A San Franciscó-i zsaru címszerepét, Frank Bullitt nyomozót annak idején Steve McQueen alakította.

A Warner Bros. filmstúdióban készülő új produkció forgatókönyvét Josh Singer írja. A hollywoodi szaklap szerint Spielberg valószínűleg egészen másként meséli majd el Bullitt történetét.

A Peter Yates által rendezett eredeti filmben McQueennek egy besúgót kell védenie, hogy tanúskodhasson a maffia ellen. A besúgót azonban megölik és Bullitt nyomozni kezd a halála ügyében. Az 1968-as Warner Bross.-film arról volt híres, hogy a filmtörténet egyik legizgalmasabb autós üldözését rendezték meg benne, McQueen maga vezette a Ford Mustangot, amelyen több módosítást is elvégeztek a kaszkadőrjelenetekhez.

A négymillió dolláros költségvetésből forgatott film egyébként nagy sikert aratott a mozikban és a kritikusok körében is, a jegyeladásokból 42 millió dollár (16,5 milliárd forint) folyt be, és a legjobb vágásért Oscart is nyert.

Az egyelőre cím nélküli Spielberg-filmben Cooper producerként is közreműködik. McQueen fia, Chad McQueen és unokája, Molly McQueen pedig executive producerként dolgozik a stábbal.

Spielberg A Fabelman család című, félig-meddig önéletrajzi elemeken alapuló legutóbbi filmjét november eleje óta játsszák az észak-amerikai mozik. Cooper pedig már a Leonard Bernstein világhírű karmesterről és zeneszerzőről szóló Maestro utómunkáin dolgozik, amelyet színészként, társforgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyez.

A Maestro című film fejlesztésével Spielberg éveket töltött, ám miután megnézte Cooper Csillag születik című rendezői bemutatkozását, arra bátorította kollégáját, hogy vállalja el a film rendezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.