José Cura ismét Szegeden lép fel!

A világhírű argentin tenort Puccini Toscajában láthatja a közönség!

A világhírű argentin származású tenort Puccini Toscajában láthatja áprilisban a Szegedi Nemzeti Színház közönsége. A neves tenor idén is két előadás erejéig, április 28-án és 30-án vendégszerepel a Tisza-parti városban.

2009.02.25 14:40MTI

José Cura Cavaradossit énekli majd Puccini Toscájában, amelynek címszerepében Sümegi Esztert láthatja-hallhatja a közönség. Márciusban a színház a Szegedi Kortárs Balett két Bartók-produkciójának felújított változatát is bemutatja: az előadás első felében a közönség teljesen új szereposztásban láthatja A csodálatos mandarint, amelyet - az előadás második részeként - A kékszakállú herceg vára követ. 

A tévedések komédiája címmel március 13-án mutatják be Shakespeare vígjátékát, amelyet Bodolay Géza főrendező visz színre. Arany László 1866-os fordítására alapozva a rendező tavaly készített új szövegkönyvet - ebből Nagyváradon rendezett már előadást, amelynek díszleteit most kölcsönadták a szegedi színháznak. 

A harmadik bemutató egyben egy magyarországi premier is. William Schwenk Gilbert szövegíró és Arthur Sullivan zeneszerző kétfelvonásos operettjét, a Kalózkalandot március 20-án láthatja először a közönség.
 
A híres XIX. századi angol szerzőpáros művei az opera, az operett és a musical határán helyezkednek el, darabjaikban a különleges nyelvi és zenei humor együtt hat, a szöveg épp annyira fontos, mint a zene, a kettő kiegészíti egymást, az igazi abszurd angol humorral átszőve. Emiatt kevesen fordítanak tőlük. 

A mostani előadásban azonban a szellemesnél szellemesebb nyelvi megoldások követik egymást, a fiatal költő, Varró Dániel tolmácsolásában. A Kalózkaland egy fiúról szól, akit tévedésből kalóznak adtak, a nagykorúságot elérve azonban visszatérni kíván a tisztes társadalomba, s rögvest bele is szeret Mabelbe, az ellentengernagy lányába. Ez a szerelem súlyos konfliktusokat szül.
 
A főszerepekben László Boldizsárt, Kónya Krisztinát és Vajda Júliát láthatja a szegedi közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.