Kultúra

Tim Burton az Addams család lányáról forgatott sorozatot

Nem akarták, hogy átlagos tinilány legyen a képernyőn, de azt sem, hogy túl elutasítónak tűnjön.

2022.09.24 11:05MTI

Hálaadás előtt, november 23-án, szerdán debütál a Netflixen Tim Burton új sorozata, amelynek főhőse Wednesday Addams, az Addams családból.

A Variety.com cikke szerint Wednesday szerepében Jenna Ortegát láthatják majd a steramingszolgáltató nézői. Wednesday a történetben a Nevermore Akadémiára jár, ahol új látnoki képességeit fejleszti, és felderít egy családja múltjához kötődő gyilkosságot.

Ortega a sorozat megjelenése alkalmából elmondta, hogy Wednesdayt a széria kamaszként ábrázolja, tehát idősebb, mint az Addams család korábbi filmjeiben. A színésznő hozzátette: a sorozat arra is lehetőséget nyújtott, hogy alaposabban bemutassák a fanyar, szarkasztikus megjegyzéseiről ismert karaktert, és kicsit közelebb hozzák a nézőkhöz. De mivel már nem egy tízéves kislány szájából hangzanak el a csípős megjegyzések, azért igyekeznie kellett úgy egyensúlyozni, hogy ne legyen visszatetsző a kép. Nem akarták, hogy átlagos tinilány legyen a képernyőn, de azt sem, hogy túl elutasítónak tűnjön - mesélte Ortega.

Wednesday szüleit, Morticiát és Gomezt Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán alakítja. A bátyját pedig Isaac Ordonez játssza. Christina Ricci, aki az 1990-es években bemutatott Addams család-filmekben alakította Wednesdayt, vendégszereplőként tér vissza a sorozatban.

A Wednesday alkotói, forgatókönyvírói és executive producerei Alfred Gough és Miles Millar, Burton pedig executive producerként és a nyolc epizódból négy rendezőjeként jegyzi a szériát. A Wednesday az MGM Television produkciójában készült a Netflix számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.