Drága estélyik, celebek és hagyomány

Ma rendezik a 14. Operabált: Franco Nero a díszvendég

A 14. Budapesti Operabált szombaton rendezik az idén 125 éves Magyar Állami Operaházban. Az elesettekkel való szolidaritás és a jótékonykodás a korábbiaknál nagyobb szerepet kap.

2009.02.21 08:24MTI

Lévai Katalin , a bál fővédnöke szerint a válság miatt az Operabál is más lesz, mint a korábbiak.
 - Hűnek kell maradni a hagyományokhoz válság idején is, és a báli szezonban bálozni kell, ugyanakkor az összefogás és a szolidaritás szükségességére is fel kell hívni a figyelmet, erre pedig jó alkalom a Budapesti Operabál - mondta az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának tagja. 

A bál szervezőinek jóvoltából az egyik leghíresebb budapesti vendéglő ezer adag ételt főzött hajléktalanoknak és a főszakács állt ki a Blaha Lujza térre az adagokat kiosztani február 7-én. 

A bál másnapján, vasárnap pedig ezer gyereknek rendeznek ingyenes játszóházat az Operaházban, a báli díszletek között. Az idei Operabál díszvendége Franco Nero olasz filmszínész, aki számos magyar alkotásban szerepelt. 

Legutóbb Almási Tamás Mário, a varázsló című filmjében. A műsor igazi sztárparádét ígér: a vendégeket Mága Zoltán hegedűművész és zenekara köszönti. Tokody Ilona, a világ nagy operaházainak és koncerttermeinek ünnepelt sztárja énekel majd, fiatal tehetségek mellett. Az 56 fiatal nyitótáncospár az Aida bevonulási indulójára érkezik a terembe, majd Strauss Bécsi Vér című operettjének egyik keringőjére táncolnak. 

Az Operabállal egy időben az ATTAC Magyarország Egyesület és a Dolgozói Aktív Centrum (DAC) Baráti Kör utcabált szervez az Operaház épületével szemben lévő oldalon azzal a céllal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét "a fennálló rendszer égbekiáltó ellentmondásaira és a társadalmi igazságtalanságokra".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.