Híresség

A szexuális erőszakkal vádolt Kevin Spacey a bíróságon ártatlannak vallotta magát

Spacey-t öt bűncselekménnyel vádolják Nagy-Britanniában.

2022.07.14 18:47MTI

Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész jövőre bíróság elé áll Londonban, miután csütörtökön ártatlannak vallotta magát a csaknem két évtizedre visszanyúló szexuális bűncselekmények vádjában.

Spacey-t öt bűncselekménnyel vádolják Nagy-Britanniában: négyszer érintéssel elkövetett szexuális erőszakkal, valamint egy súlyosabb vádpontban, mely szerint beleegyezés nélkül szexuális aktusra kényszerített egy férfit.

A 62 éves, szemüveget és világoskék öltönyt viselő amerikai színész és producer világosan kijelentette, hogy "nem bűnös", amikor a londoni Old Bailey központi büntetőbíróságon az egyes vádpontokról megkérdezték.

A húszperces meghallatást követően 2023. június 6-ra tűzték ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd.

A színész óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet.

A szexuális zaklatásért, ha bűnösnek találják, hat hónap börtönbüntetésre vagy pénzbüntetésre számíthat, a súlyosabb bűncselekményért viszont akár életfogytiglani börtön is kiszabható.

A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben. A sértettek között egy 40-es éveiben járó férfi és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban.

A jelzett időszakban Spacey a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Az egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító, kétszeres Oscar-díjas Spacey szinte eltűnt a nyilvánosság elől, mióta öt évvel ezelőtt szexuális visszaéléssel vádolták meg.

A botrány kirobbanása után kitették a Kártyavár című népszerű Netflix-sorozatból, és A világ összes pénze című filmben Christopher Plummerrel újraforgatták a jeleneteit.

Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs korábban közölte: ügyfele minden ellene felhozott vádpontban ártatlan. Hozzátette: Spacey azért tért vissza Londonba, hogy bizonyítsa ártatlanságát, és folytatni tudja életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.